جاذبههای گردشگری استان لرستان
استان لرستان به دلیل داشتن طبیعتی فوق العاده یکی از زیباترین استانهای ایران محسوب میشود و آن را عروس طبیعت ایران مینامند. سفر به لرستان شامل بازدید از دیدنیهای طبیعی و تاریخی بسیار زیبایی خواهد شد.
استان لرستان به دلیل داشتن طبیعتی فوق العاده یکی از زیباترین استانهای ایران محسوب میشود و آن را عروس طبیعت ایران مینامند و سفر به آن شامل بازدید از دیدنیهای طبیعی و تاریخی بسیاری خواهد شد.
معرفی لرستان
لرستان سرزمینی با آب و هوای معتدل و کوهستانی است که در کوههای زاگرس میانی واقع شدهاست و همانگونه که سرزمین آبشارهای فراوان است، سرزمین دشت لالههای واژگون نیز هست. لرستان ششمین استان پربارش در ایران است. جاذبههای گردشگری لرستان را میتوان در سه گروه طبیعی، تاریخی و فرهنگی جای داد.
خرم آباد که مرکز این استان است در ارتفاع ۱۱۴۷۸ متری از سطح دریا در میان کوههای سر به فلک کشیده زاگرس واقع شده است. شهر خرم آباد دارای آب و هوای مدیترانه ای است و در فصل بهار و تابستان میزان بارندگی آن چشمگیر است.
جاذبههای دیدنی استان لرستان
جاذبههای گردشگری تاریخی استان لرستان
قلعه فلک الافلاک
قلعه فلک الافلاک را میتوان به عنوان نماد شهر خرم آباد و یکی از معروف ترین جاذبههای استان لرستان معرفی کرد. از قلعه فلک الافلاک میتوانید همه جای شهر را ببینید. نام فلک الافلاک به معنی سپهر سپهران است. این قلعه از یادگارهای برجای مانده از دوره ساسانیان است و بعد از ساسانیان نیز حکمرانی حکومتهای مختلفی را به خود دیده است. قلعه فلک الافلاک که به آن دوازده برجی و دژ شاپور هم گفته میشود، بر بلندی تپه ای قرار گرفته، به گونه ای که هم به خرم آباد و هم به رودخانه مشرف است. این قلعه همچنین کاربری عمدتا نظامی داشته است. این قعله شامل بخشهای دیدنی مختلفی از جمله موزه مردم شناسی و باستان شناسی میشود.
خانه تاریخی ابو
یکی از قدیمیترین خانههای خرم آباد خانه آخوند ابوست. این خانه تاریخی یادگار دوره قاجار است و حیاطی با صفا و دلنشین دارد. ساختمان آخوند ابو در واقع متعلق به شخصی به نام شیخ ابوطالب قاضی معروف به آخوند ابو بوده است و از دو بخش تابستانه و زمستانه تشکیل شده است که بعد از بازسازی نیز به یکی از پربازدیدترین جاذبههای استان لرستان تبدیل شده است.
پل کشکان
پل کشکان پلی است باستانی که بر رودی هم نام خودش قرار گرفته و تاریخ ساخت آن به دوره حکومت آل حسنویه یعنی قرن چهارم هجری قمری باز میگردد.
بام لرستان
بام لرستان نام پروژه گردشگری و تحقیقاتی در شهر خرمآباد است که مانند بام تهران در هنگام شب بسیار جذاب و دیدنی میشود. این مجتمع گردشگری، تحقیقاتی حدود۸۰۰ هکتار وسعت دارد که در شرق شهر خرمآباد در بالای کوه مدبه واقع شدهاست.
بام لرستان که قرار است تبدیل به بزرگترین مجتمع تفریحی غرب کشور گردد، رصدخانه کاسین را در دل خود جای داده است و آب و هوای بسیار تازه و لطیفی دارد. با وجود اینکه برای رسیدن به آن باید از جاده ای دارای شیب گذر کرد، مورد توجه بسیاری از گردشگران است.
جاذبههای گردشگری طبیعی استان لرستان
دریاچه کیو
دریاچه کیو تفرجگاهی محبوب است که در شمال غربی خرم آباد قرار دارد. این دریاچه طبیعی، صرفا یک جاذبه برای مردم شهر نیست و پیوند عمیقی با تاریخ، فرهنگ و سرزندگی این دیار پیدا کرده است. رابطه کیو با خرم آباد را میتوان مانند وابستگی کارون با اهواز و زاینده رود با اصفهان دانست.
این دریاچه تماشایی 7 هکتار وسعت و بین 3 تا 7 متر عمق دارد. کیو، در کنار آنکه تفرجگاه خوبی را برای ساکنان و میهمانان شهر خرم آباد ایجاد کرده است، هرساله تعدادی از جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر را نیز میزبانی میکند و همین بر اهمیتش میافزاید.
آبشار بیشه
لرستان را سرزمین آبشارها میدانند، به هر سوی طبیعت این سرزمین که سفر کنید صدای پرصلابت آبشارهای کوچک و بزرگ و رودهای آرام و خروشان شما را در بر میگیرد و تجربه ای ناب از طبیعت گردی را به شما هدیه میدهد. از میان آبشارهای متعدد این استان، یکی از معروفترین و زیباترین آبشارها، آبشار بیشه است.
این اثر طبیعی خیره کننده با 48 متر بلندی (از تاج آبشار تا نقطه برخورد با زمین) در میان رشته کوههای زاگرس در منطقه ای کوهستانی جای خوش کرده و گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب میکند. آبشار پس از برخورد به زمین 10 متر مسیر را طی میکند تا به رودخانه سزار برسد. عرض تاج آبشار نیز 20 متر است و چشمههایی که در نزدیکی ایستگاه بیشه وجود دارد، منبع تامین آب آبشار هستند. آبشار بیشه در محدوده شهرستان خرم آباد (به نقل از وبسایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان)، بخش پاپی، شهر سپید دشت و روستای بیشه قرار گرفته است و هر بیننده ای را مسحور عظمت و زیبایی خود میکند.
آبشار بیشه چهل و هشتمین اثر ملی ست که در 27 اسفند 1387 در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
آبشار نوژیان
آبشار نوژیان، نام آبشاری در ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی خرمآباد است که بین دو کوه تاف و هشتادپهلو و در میان یک تفرجگاه جنگلی قرار گرفته است. ارتفاع این آبشار به 95 متر و عرض آن به 5 متر میرسد و حوضچه ای عمیق در پای آن دیده میشود. نوژیان، بلندترین آبشار لرستان لقب گرفته و به عنوان چهل و ششمین اثر ملی، توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است.
آب از چشمههای بالا دست آبشار جاری میشود و پس از سقوط از آبشار، با رودخانه کوچکی تلفیق شده و به سوی نواحی پایین دست میرود. این آب در نهایت وارد رودخانه سزار میشود تا پس از ترکیب با رودخانه دز به کارون بریزد.
پرآبی چشمهها در بهار باعث میشود که این آبشار بیشترین پهنا را در این فصل داشته باشد. در مواقع خشکسالی هم آبشار کم آب میشود؛ اما بی آبی تا به حال برای آن رخ نداده است؛ شاید به همین دلیل نام نوژیان، به معنای آب زنده را برایش برگزیده اند.
دریاچه گهر
دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی در ایران است. این دریاچه در جنوب شرقی دورود و در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا قرار گرفتهاست.
دریاچه کوهستانی گهر، با آب زلال و شفاف و طبیعت بکر خود یکی از بزرگترین دریاچههای آب شیرین کشور است که خود از دو دریاچه گهر بزرگ (کله گهر یا گهر بالا) و گهر کوچک (پایین یا دوم یا کره گهر) تشکیل شده است.
این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست. سالانه در حدود ۷۰٬۰۰۰ گردشگر اقدام به بازدید از این منطقه مینمایند.
دشت لالههای واژگون الیگودرز
دشت لالههای واژگون الیگودرز در ارتفاعات اشترانکوه در منطقه سردسیر شرق استان لرستان قرار دارد و توسط کوههای دیگری همچون مورزرین، قالی کوه، شاه کول و نسارتخت احاطه شده و زیبایی آن دو چندان شده است. دشت لالههای واژگون الیگودرز در منطقه حفاظت شده اشترانکوه با وسعت 2900 هکتار میباشد.
دشت لالههای واژگون الیگودرز دارای مناظر چشم نواز و بی بدیل و طبیعت بکر است که همه ساله خیل عظیم گردشگران و دوست داران طبیعت را از سراسر کشور به خود جذب میکند.
دو نوع کمیاب از گلهای لاله واژگون به نامهای 'سوسن چلچراغ' و 'اشک مریم' در این دشت زیبا و منحصر به فرد، با ارتفاعی بالغ بر ۱۲۰ سانتی متر میرویند.
