جاذبههای گردشگری مجارستان
مجارستان کشوری با پیشینهی تاریخی و سنتهای فرهنگی غنی و داشتن جاذبههای فرهنگی و بناهای تاریخی و موزههای فراوان یکی از زیباترین مقاصد گردشگری و از جاهای دیدنی اروپا محسوب میشود. اگر در تدارک سفر به مجارستان هستید، در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با جاهای دیدنی مجارستان آشنا کنیم.
1. تالار بازار بزرگ
مجارستان بازارهای متعدد و فراوانی دارد، اما تالار بازار بزرگ بوداپست معروفترینشان است. این مرکز خرید چندطبقه در ساختمانی بهسبک نئوگوتیک و نزدیک کرانههای دانوب قرار دارد. در اینجا به انواع محصولات کشاورزی، محلی و بسیاری تولیدات دیگر دسترسی خواهید داشت.
میوه، سبزیجات تازه و گوشت در طبقهی همکف، کافهها در طبقات بالایی، ماهیفروشیها و مغازههای متفرقه هم در طبقهی زیرزمین مستقر هستند. حتی اگر قصد خرید ندارید، باز پیشنهاد میکنیم در سفر به بوداپست به اینجا بیایید و از دیدن شلوغی و هیاهوی بازار کِیف کنید. ضمنا این بازار هر روز بهجز یکشنبهها باز است.
2. کنیسه خیابان دوهنی
یکی از جاهای دیدنی در سفر به مجارستان کنیسهی خیابان دوهَنی (Dohány)در بوداپست است که یکی از بزرگترین پرستشگاههای یهودیان خارج از اسرائیل است. ساختمان قدیمی کنیسه در زمان جنگ جهانی دوم بمباران شد و بهدست نازیها افتاد و سپس در دههی ۱۹۹۰ رسما بازسازی و احیا شد. در باغ این کنیسه بید مجنونی مصنوعی وجود دارد که روی برگهای فلزیاش اسامی تعدادی از قربانیان هولوکاست حک شده است. ضمنا یادتان باشد در اینجا، ساک یا کیفدستی بزرگ نمیتوانید با خودتان داخل ببرید و کیفدستیهای کوچک را هم شاید پیش از ورودتان بگردند. این کنیسه بیشتر روزها بهجز شنبهها باز است.
3. فستیوال بوشویرش
فستیوال بوشویَرَش (Busójárás)شش روز مانده به چهارشنبهی خاکستر برگزار میشود. در این فستیوال مردم صورتکهای شیطانی میپوشند و در شهر رژه میروند. عدهای معتقدند که پیشینهی این فستیوال در تلاش قدیمیان برای ترساندن و دورکردن مهاجمان ریشه دارد و عدهی دیگر هم بر این باورند که فستیوال بوشویَرَش از سنت مشرکان برای ترساندن زمستان ریشه گرفته است. در این فستیوال میتوانید علاوهبر دیدن صورتکهای متنوع از انواع موسیقی و غذاهای محلی هم لذت ببرید. این فستیوال در شهر کوچک موهَچ(Mohács) برگزار میشود و زمان برگزاری آن نیز به تاریخ عیدپاک بستگی دارد.
4. مسجد پاشا قاسم
ساختمان این مسجد در اواخر نیمهی دوم قرن شانزدهم، زمانی که کشور تحت سلطهی امپراتوری عثمانی قرار داشت، بنا شد. این بنا از همان ابتدا بهقصد مسجد طراحی شده بود، اما در سال ۱۷۶۶ منارهی مسجد توسط یسوعیان برداشته شد و اکنون نیز بهعنوان کلیسای کاتولیک استفاده میشود. این بنا واقع در شهر تاریخی پیچ(Pécs) یکی از عالیترین نمونههای معماری ترکی در کل مجارستان است. هنوز هم میتوانید در قسمتهای خاصی از ساختمان علیرغم تغییر مسجد به کلیسا شاهد نوشتههای قرآنی باشید. تزئینات داخلی کلیسا نیز به دیدنشان میارزند. گردشگران زمانهایی که مراسم مذهبی کلیسا در جریان باشد، نمیتوانند داخل شوند.
5. ساختمان پارلمان
ساختمان پارلمان مجارستان بهعنوان یکی از بزرگترین و زبانزدترین نمونههای سبک معماری احیای گوتیک شناخته میشود. این بنا در کرانهی رودخانهی دانوب قرار دارد و درحالحاضر بزرگترین ساختمان مجارستان و بلندترین ساختمان بوداپست است. صدها منار مخروطی و طاق، دورتادور گنبد مرکزی بنا را تزئین کردهاند. این بنا رو به میدانی بزرگ قرار دارد که اغلب صحنهی گردهماییهای سیاسی است. شبها این بنا بهخاطر نورپردازی حرفهای جلوهی شکوهمندانهتری پیدا میکند. ضمنا قسمتهایی از داخل ساختمان برای بازدید عموم آزاد است.
6. کاخ گودولو
کاخ گودولو(Gödöllő) در قرن هجدهم بهعنوان منزلی برای یکی از خانوادههای اشرافی مجارستان بنا شد. این کاخ پس از درگذشت آخرین عضو صاحب کاخ در اواسط قرن نوزدهم توسط خاندان سلطنتی خریداری شد. این کاخ در دوران کمونیست شدیدا افت کرد و بعضی اتاقها هم بهعنوان سرای سالمندان استفاده میشدند. کار بازسازی و احیای این بنا اکنون بهاتمام رسیده و برای بازدید گردشگران باز است. پارک کاخ و محوطهی اطرافش هم هر روز باز است، اما اگر هوا خوب نباشد، قسمتهایی از محوطه را میبندند.
7. گورستان شوپیانی
گورستان شوپیانی (Sopianae)در قرن چهارم در شهر پیچ که در زمان امپرتوری رم شوپیانی نام داشت بنا شد. این گورستان از سنگرهای مهم مسیحیان بود و تلفیقی از حضور مسیحیان و رمیها را در خود بهیادگار دارد. نقاشیهای دیواری و تابوتهای سنگی این گورستان گوشهای از هنر مسیحیان آن دوران را نشان میدهند. با افزایش شمار مردگان شهر آرامگاههای دیگری هم در اطراف شهر احداث شدند که ازلحاظ اهمیت فرهنگی بهپای گورستان شوپیانی نمیرسند. گفتنی است که این گورستان در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز بهثبت رسیده است.
8. باسیلیکای استرگوم
باسیلیکای اِستِرگوم (Esztergom)یکی از بزرگترین ساختمانهای مجارستان در خارج از بوداپست است. در این کلیسا میتوانید بزرگترین نقاشی روی بوم جهان را هم ببینید. این شاهکار هنری به (گیرولامو مایکلآنجلو گریگولِتی) تعلق دارد و قطعا دیدنش میتواند برایتان جالب باشد. دخمهی این کلیسا نیز بسیار جالبتوجه است. این دخمهی وسیع در قرن نوزدهم و بهسبک مصری بنا شد و تعدادی از اسقفهای اعظم و روحانیون ردهبالا در این محل دفناند. ازجملهی این شخصیتهای معروف میتوان از (کاردینال میندسِنتی) نام برد که بهدنبال اخذ پناهندگی سیاسی توانست در دوران کمونیست بهمدت ۱۵ سال در سفارتخانهی آمریکا در بوداپست زندگی کند.
9. صومعهی پانونهالما
صومعهی پانونهالما (Pannonhalma)در سال ۹۹۶ بنا شد و از آن زمان تا کنون همچنان پابرجاست. درحالحاضر حدود ۵۰ راهب در این صومعه سکونت دارند. این صومعه، کالج الهیات و مدرسهی شبانهروزی پسرانه هم دارد و قدیمیترین متن دستنویس مجاری نیز در همینجا نگهداری میشود. راهبان این صومعه از همان ابتدای تأسیس به تهیهی شراب میپرداختند و پس از اینکه در دوران کمونیست تاکستانها و زمینهایشان در دههی ۱۹۴۰ مصادره شدند، بهتازگی سنت شرابسازیشان را مجددا از سر گرفتند.
10. فستیوال موسیقی سیگت
فستیوال موسیقی سیگِت (Sziget)هرساله عدهی زیادی از مجاریها و گردشگران بینالمللی را به جزیرهی اوبودای بوداپست واقع در وسط دانوب میکشاند. در این فستیوال میتوانید شاهد مجموعهای از نمایشهای موزیکال با ژانرهای موسیقایی متنوع باشید. هنرمندان سرشناسی در این فستیوال حاضر میشوند و تمامی بلیتها هم معمولا در مدت کوتاهی پس از اعلام برنامههای فستیوال بهفروش میروند.
11. کلیسای بزرگ
کلیسای بزرگ در دِبرِسِن (Debrecen)بزرگترین کلیسای پروتستان مجارستان است. این کلیسا در اوایل قرن نوزدهم و بهسبک نئوکلاسیک بنا شد و بعدها عناصر معماری باروک نیز در قسمتهایی از بنا همچون سقف برجها اضافه شدند. اگر زحمت بالارفتن از ۲۱۰ پلهی برج غربی کلیسا را بهجان بخرید، درعوض از چشماندازی زیبا بهرهمند خواهید شد و میتوانید شهر را زیر پایتان ببینید. ناقوس راکوتزی (Rákóczi)نیز که در همین برج نصب است بیش از پنج تُن وزن دارد و بزرگترین ناقوس موجود در کل کشور است.
12. دروازه ایمان
دروازهی ایمان که بهاسم دروازهی وفاداری هم شناخته میشود، واقع در شهر شوپرون (Sopron)، درگاهی مجسمهای بهسبک باروک است که زیر برج قرن دوازدهمی فایِرواچ قرار دارد. مجسمهی بالای درگاه مردم شوپرون را درحال ستایش و تمجید شخصیت خداگونهی هانگاریا نشان میدهد. مردم شوپرون طی همهپرسیای که بهدنبال «پیمان تریانون» برگزار شد، نخواستند به خاک اتریش بپیوندند و این مجسمه هم یادبود همان تصمیم است. اکثریت شهروندانی که در این همهپرسی شرکت کردند، تصمیم گرفتند که به کشورشان وفادار بمانند و بنابراین شهر شوپرون همچنان جزو خاک مجارستان باقی ماند.
13. قلعه اگر
قلعهی اِگِر (Eger)که با الهام از استحکامات سبک ایتالیایی ساخته شده است در گذشته یکی از نخستین خطوط دفاعی مجارستان در نواحی شمالی کشور بود. در سال ۱۵۵۲ ارتش ۴۰ هزار نفرهی ترکهای عثمانی به این قلعه حمله کردند، اما این قلعه پابرجا ماند و بیشتر ساکنانش هم جان سالم بهدر بردند. اما محاصرهی دیگر قلعه در سال ۱۵۹۶ با پیروزی ترکها خاتمه یافت. هنوز هم میتوانید در قسمتهایی از قلعه نشانههایی از ترکها را ببینید. ضمنا قسمتی از قلعه نیز بعدها توسط اتریشیها بمباران شد.
